tiistai 27. marraskuuta 2012

St. Peter's Winter Ale

Jouluoluiden sarjaa jatketaan tänään brittiläisen St. Peter's Winter Alen merkeissä. Luntakin on luvassa pian ja joulukuun ensimmäiselle päivälle on luvattu peräti 8 astetta pakkasta, joten hyvillä mielin alkon joulumaltaita maistelemaan.

Panimo on tuttu entuudestaankin: yksi ensimmäisiä "erilaisia" oluita mitä koskaan tuli maisteltua oli markettiolut Honey Porter, joka räjäytti pankin mahtavalla makean ja paahdetun maltaan sekoituksella. Kun pullokin oli upea muodoltaan ja etiketti kauniin pelkistetty, oli "vakavampi" olutharrastus alkanut. Hunajaportterin lisäksi olen päässyt maistamaan paria muutakin panimon tuotetta, mutta mahtavaa olisi saada käsiinsä IPA tai Christmas Ale.

Kaunis, lähes ruskea vaahto kaatuu lasiin kauniisti. Tuoksu on savuinen. Olut on väriltään varsin tumma. Tosin myöhemmillä haisteluilla sekaan lyöttäytyy jokin asiaan kuulumaton sivutuoksu.

Maistaessa nousee esiin hyvä makeuden ja paahteisuuden sekoitus, katkeruutta saisi olla lisääkin. Makeuden seasta löytyy lakritsaa ja pikkaisen suklaata pukkaa myös esiin. Aika tasapaksua tavaraa tuntuu olevan - ei yllätyksiä seassa.

Ihan kiva jälkiruokaolut tai seurustelujuoma mutta pieni pettymys silti. Olisin odottanut jotain jouluisampaa mausteisuutta. Ei aivan hintansa väärti, ensi kerralla otan mukaan sen (himoitsemani) Honey Porterin, joka voisin harkita joulupöytäänkin ihan hyvin.

Kouluarvosana: 7,5

Kiitämme: kaunis, kiva makeus ja sopiva paahteisuus

Moitimme: vähän tylsä, ei puraise tai nostata sen suurempia tuntemuksia

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti