tiistai 13. marraskuuta 2012

Left Hand Brewing Company Polestar Pilsner

Teen lähes käytännössä kaikki olutostokseni pyörällä. Näin tulee samalla poltettua juomisesta tulevia kaloreita jo ennakkoon, eikä olutta tule ostettua liikaa (voiko sitä ostaa liikaa?). Hyvä puoli on myös se, että kun mukaan ei mahdu kerralla montaa pulloa, on kauppaan mentävä aika ajoin uudestaan. Tätä pidän vain ja ainoastaan hyvänä asiana ja kammoksun heitä, jotka tekevät viikon ostokset kerralla automarketissa. Hyvään juomaan ja ruokaan pitää satsata aikaa! Ja hyvä ruoka erityisesti pitää syödään tuoreeltaan.

Lähialkosta löytyi reilu viikko takaperin mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Coloradossa sijaitsevan, hauskasti nimetyn Left Hand Brewing Companyn tuotos Polestar Pilsner. Etiketti viittaa jopa jouluteemaan, mutta kausiolut tämä ei ilmeisesti kuitenkaan ole.

Voltteja tuotoksessa on hieman maitokauppatuotteita enemmän eli 5,5%. Etiketissä mainitaan erikseen, että olueen on käytetty Rocky Mountain- vuoriston vettä, joten kotiseuturakkautta on amerikkalaiseen tyyliin ilmassa. Samanlaista Tämä olut on kotoisin- mentaliteettia kaipaisi kotimaisiin oluisiin myös. Miksei raaka-aineiden lähteitä voisi kertoa tarkemminkin...?

Olut laskeutuu tuoppiin varsin haalean värisenä, vaahto on houkuttelevan kukkaisa ymmärtääkseni pilsnereille tyypilliseen tapaan. Tuoksu hurmaa, mitä tarvitaankin koska haalea väri oluessa herättää mielestäni usein negatiivisen tunteen oluen laadusta.

Maku on hedelmällinen ja raikas, oikein mainio janontappamiseen lämpimässä. Sitrusta pukkaa ja katkeruutta on kivasti, mutta ei liikaa. Haalean värin antaa mielellään anteeksi kun maku on tätä tasoa. Ja kyllähän se kivisten vuorien vesikin vaikuttaa tehneen tehtävänsä oluen raikkaudessa (tai mistä minä vedenlaadusta tiedän :)). Sopii epäilemättä hyvin kalan ja pihvin kaveriksi. Itse joisin tätä mielelläni grillijuhlissa kesällä.

Yhtiön nettisivut antavat värikkään kuvan firmasta. Hauskasti nimetyt oluet (vai miltä kuulostaa 400 pound monkey- merkkinen IPA??)  lupaavat hyvää - näitä voisi nauttia enemmänkin.

Oikein mielenkiintoinen tuttavuus ja taas ihan kehuttava olut - jos ei napakymppi kuitenkaan. Sopi oikein hyvin alkavan liigapörssiskaban alkuun. Nyt lätkää seuraamaan.

Kouluarvosana: 8+

Kiitämme: Todella raikas ja piristävä, voittaa energiajuomat mennen tullen

Moitimme: Pullossa ei lue alkoholin määrää ollenkaan, vaan pullon kaulaan on lyöty maahantuojan tarra vahvuutta kertomaan. Miksi oleellinen tieto on jätetty etiketistä pois?

JK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti