perjantai 23. marraskuuta 2012

Rekolan Panimon Amerikan Serkku

Jiihaa!

Kauan baarikaapissa lymyillyt kesän kotimainen uutuus Rekolan Panimon Amerikan Serkku- ale päästetään viimein kahleistaan huolellisen jäähdyttämisen jälkeen. Poikkeuksellisesti oluen kanssa nautitaan tällä kertaa myös pikkunaposteltavaa savustetun kirjolohen merkeissä. Harvoin on ollut joku tietty olut mielessä näin paljon kuin tämä tuote, odotukset kotimaisen pienpanimoteollisuuden uutuuksiin ylipäänsä ovat korkealla.

Kuva on huono, pahoittelut!
Olut kuohuaa lasiin melko sähäkästi ja kukka kasvaa korkealle kuohumatta kuitenkaan liikaa. Kauniin kuparinen väri ja varsin samea koostumus ovat ilo silmälle - suodattamattomuus kunniaan! Amerikan Serkku- nimen assosiaatiot toteutuvat oluen ulkomuodossa kiitettävästi - ärhäkkä jenkkihän se sieltä pullosta huhuilee rehentelevällä maailmanvalloitusmeiningillään pyssyt paukkuen! Tuoksu jää ehkä vähän yksipuoliseksi, sitrusta ja sanoisinko että "vihreää teetä" tuntuisi löytyvän. Humalan tuoksuksi kai tuo "tee" täytyy tulkita. Raikas tuoksu yhtä kaikki.

Olut maistuu samettisen pehmeälle, greippisyyttä ja hedelmää jälkimaussa. Olut pistelee suussa kivasti, katkeroita löytyy. Ei niitä monipuolisimpia missään tapauksessa, mutta sitä tässä ei varmasti ole haettukkaan. Jälkimaku on kyllä harmaa kuin Suomen syksy.

Kaiken kaikkiaan hieno tulo markkinoille Rekolan Panimolta, laadukas markettiolut, jota saisi löytyä laajemmaltakin verkostolta. Sopi muuten lohen kanssa mainiosti; voisin kuvitella istuvan kotitekoisten hampurilaisten kaveriksi vielä paremmin. Valitettavasti Rekolan tuotteita on tullut vastaan varsin vähän, jotta laajempaa tuttavuutta voisi tehdä. Mutta kyllä näillä näytöillä panimon tuotteita vastaisuudessakin ostan, se on varma.

Kouluarvosana: 8+

Kiitämme: hedelmällisyyttä ja ulkomuotoa

Moitimme: maussa pelattu silti vähän varman päälle, olisi saanut olla monipuolisempi,

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti