tiistai 6. marraskuuta 2012

Lapin Kulta Luomu Jouluolut

Marraskuu. Räntää. Pimeyttä.

Yritä siinä sitten päästä sisään nurkan takana jo odottavan joulun ilosanomaan. Hou hou hou ja pomtsikawouwou.

Ehkäpä orastavaan syysmasennukseen löytyy lääkettä? Onneksi lähikaupasta tarttui jo jonkin aikaa sitten pullollinen Lapin Kullan Luomu Jouluolutta.


Korkkaan kaunisetikettisen tuotoksen jääkaappikylmänä. Yleensä annan tummien oluiden lämmetä muutamia asteita, mutta tätä en malta odottaa. Joulun ilosanoma kaatuu lasiin tumman sakeana, houkuttelevana keitoksena. Syntynyt vaahto tuo mieleen tonttujen harmaat parrat. Jostakin syystä olut ei tuoksu mitenkään erityisemmin. Vuotavan nenän piikkiin?

Maun puolesta ei ole mitään moitittavaa. Usein joulusesonkioluet on kyllästetty liian mausteisiksi tai makeiksi, tätä ei kuitenkaan. Ilahduttavaa karkkimaisuutta löytyy, muttei liiaksi. Maku on juuri sopivan katkera. Paahteisuus lyö läpi sopivan miellyttävästi.

Odotukseni tuotetta kohtaan olivat aika alhaiset aikaisempien huonojen kotimaisten jouluolutkokemusteni pohjalta, mutta lappari pääsi yllättämään. Jos se ei nyt ihan joulufiiliksen tuojaksi yllä, niin ei toki marraskuun alussa ole tarviskaan. Olutkokemuksena erittäin mukava, aion ostaa uudestaankin joulun rientoihin ja suositella muille.

Seuraava jouluolut tulee olemaan kuitenkin alkon hyllystä, se on jo päätetty...

Kouluarvosana: 8,5

Kiitämme: raikkautta, sopivaa makeutta eli karamellimaisuutta, kutsuvaa etikettiä

Moitimme: tämä voisi toimia vahvempana vielä paremmin, nyt jäi vähän turhan kevyeksi.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti