sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Reitti 2000:lla

Viime aikoina on jäänyt hikiliikunnat vähän vähemmälle ja vatsassa on ollut aistittavissa löysää taikinamaisuutta. Siispä tihkukelistä huolimatta lähdin perustunturilla tekemään pienen hikilenkin Reitti 2000- maastolenkin pätkällä Vantaan Petikossa. Olen käynyt kyseisellä pätkällä monesti ennenkin mustikka- ja sienivarkaissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa oikein urheilemassa. Tuolla tänään ajetulla vaatimattomalla pätkällä ei ole pituutta viittä kilometriä enempää, mutta kun otetaan pyörän laatu ja siirtymiset huomioon, olen lenkkiin oikein tyytyväinen. Onneksi ehdin pyöräillä ennen pimeän tuloa.

Tuo Petikon pätkä sisältää hyvän ja leveän maastopolun, joka on valaistu (käydessäni tosin vain ehkä joka neljäs lamppu paloi?) ja aika tasainen. Pahempia kuoppia ei tullut vastaan, joten alamäissä ei ollut pahempaa riskiä kaatumiseen. Ylämäet olivat melko helppoja ja lyhyitä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kello ja lamppu ovat välttämättömät lenkkeilijöiden vuoksi.

En ole koskaan jatkanut pätkän pohjoisosasta (hyvin merkitystä risteyksestä) Serenan suuntaan (5,5 kilometriä), mutta aion sen ehdottomasti joku päivä tehdä. Serenaltahan voi kääntyä mukavasti Vihdintielle ja takaisin etelään päin, jos ei halua jatkaa pidemmällekin ja Serenassahan voi halutessaan vetäistä vaikka kahvit naamaan.

Tuo Reitti 2000 on mulle varsin tuttu ensimmäiseltä 30 kilometriltä. Olen pyöräillyt (ja kerran myös kävellyt) Rautatientorilta länsi-Vantaalle keskuspuiston läpi useaan otteeseen ja käynyt myös erillisiä retkiä Luukin komeassa maastossa. Erityisesti pidän Hauklammen kierroksesta. Joku päivä (ehkä kuitenkin paremman pyörän kanssa) aion ehdottomasti jatkaa ainakin Salmeen asti tai miksei koko kierroksenkin.

Kameraa ei tällä kertaa tullut mukaan, mutta jos lupaukset lumen tulosta ensi viikon lopulla pitävät paikkansa, aion kyllä lähteä kokeilemaan maastopätkää Serenaan asti - raporttia siis luvassa! Ehkä lumen myötä myös kaapissa odottavat jouluoluet tulee loppuviikosta ohjelmaan.

Kouluarvosana: 9

Kiitämme: mukava pieni peruslenkki, Reitti 2000:tta ajatellen erittäin hyvä opastus

Moitimme: koiranulkoiluttajat pitkine hihnoineen, reagoivat hitaasti ja osuvat aina alamäkiin!

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti