tiistai 30. huhtikuuta 2013

Buxton Brewery Moor Top

Allekirjoittaneella on usein tapana nauttia olutta ruokaa laittaessa. Niin tälläkin kertaa. Vappunyyttäreihin valmistautuessa on hyvä ottaa ruoanlaittojuomana raikas lasillinen vappuhumun nostattajaa. Tällä kertaa arviossa siis maitokauppavahvuinen Buxton Breweryn Moor Top Pale Ale. Olut on pullokäyvä, filtteroimaton amerikkalaistyylisesti humaloitu olut.
Olut vaahtoaa runsaasti valkoista ja säilyvää, helmimäistä vaahtoa, joka jää tuoppiin vielä pitkäksi aikaa. Tuoksu on aika yksipuoleisen lagermainen, raikas puhdas ja suoraselkäinen. Makumaailma on alkuun puraisevan greippimäinen, Chinook-humala maistuu mukavan simppeliltä alkuillan humuun. Persikkaista sivupoljentoa löytyy. Jälkimaku yllättää: varsin kuiva ja "riipaisevan tupakkamainen" after taste ei jätä kylmäksi. Alkuun se enemmänkin häiritsee, mutta mitä pidemmälle sitä seuraa, sitä miellyttävämmäksi se muuttuu.

Etiketissä suositellaan asianmukaisesti kaatamaan olut rauhassa pulloon hiivasakan jäädessä pohjaan. Päätin kuitenkin jättää neljänneksen ravistettavaksi ja myöhemmin nautittavaksi. Tällä kertaa pullosta tuli kuitenkin jälkioluena sellaista kermaa, että taitaa jäädä testaamatta. Olisi pitänyt rohkeasti totella etiketin ohjetta...

Kelpo hyvä, mutkaton ja laadukas ale, omassa sarjassaan mallisuoritus, mutta omaan makuuni liian yksinkertainen maultaan.

Kouluarvosana: 8

Kiitämme: Greipin puraisun luonnollisuutta, mielenkiintoista jälkimakua, puhtautta

Moitimme: Liiankin yksinkertainen?

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti