lauantai 4. toukokuuta 2013

Kevätlenkkejä ja terassifiilistelyä

Toukokuu on viimeistään sitä aikaa kun aktiiviset tai vähemmän aktiiviset pyöräilijät kaivavat talleissa ja varastoissa majailleet pyöränsä esiin, ruiskivat öljyä ketjulle ja lähtevät ulos nauttimaan vihreistä metsistä, puhtaista pyöräteistä ja linnunlaulusta. Vapun jälkeen on tullut tehtyä kolme lenkkiä pääkaupunkiseudun pyöräteillä ja muutos huhtikuuhun nähden on radikaali: ei tarvitse polkea yksin enää. Toivottavasti myös jalankulkijat ja autoilijat ottavat lisääntyneen fillarimäärän huomioon asianmukaisesti. Koiranomistajista puhumattakaan. Se on muuten tullut huomattua, että autoilijat ottavat risteyksissä pyöräilijät huomattavasti vakavemmin, kun pyöräilijän varustus on asianmukainen.
Alan myös pikkuhiljaa valmistautumaan ensimmäiseen pyöräretkeeni. Vielä pitää käydä asioimassa retkeily- ja pyöräilyliikkeissä puuttuvien varusteiden merkeissä, mutta paljoa ei puutu. Intoa sen sijaan riittää ja jos yöt olisivat jo vähän lämpimämpiä, saattaisin lähteä jo tänään matkaan - vaikka sitten vajaalla varustuksella. Ensimmäinen testikeikka on tarkoitus heikkää Nuuksio-Kirkkonummi-Inkoo akselille johonkin. Ennen matkaa pitää vielä ehdottomasti kerrata jokamiehenoikeudet läpi.


Liikuntojen jälkeen oli pitkästä aikaa paikallaan uuden oluttuttavuuden korkkaaminen. Parvekkeella kirjan kaverina maistui mainiosti belgialaisen Brasserie Dupont- panimon luomu-pullokäyvä Saison olut. Tämä 5,5- prosenttinen maalaisolut on pakattu pieneen 2,5 desilitran lasipulloon. Poikkeuksellisen tilavuuden perustelua on vaikea keksiä, mutta tyylikäs etiketti kyljestä löytyy!

Ja maistuihan tuo! Kevyt vaalea vaahto paljasti altaan kauniin kuparisen, melkein oranssisen värisen tiiviin tuotoksen. Tuoksu oli melko raskaan hedelmäinen, appelsiinia, ananasta ja aprikoosia. Viehkeä tunnelmannostattaja jo pelkän tuoksun perusteella. Makumaailmaltaan tämä saison oli raikkaan maalaismainen (kuten olla pitikin), simaisen multainen ja hyvin täyteläinen. Puhtaat raaka-aineet maistuvat virkistävälle. Jälkimaussa mukavaa katkeruutta ja inkiväärimäinen loppu. Käytetty vehnäsiirappi tuo hedelmäisyyttä makuun ja banaanimaisuutta tuoksuun.

Mainio olut pyöräilykauden fiilistelyyn, hyvän kirjan kaveriksi ja leppoisaan keväästä nautiskeluun!

Kouluarvosana: 9-

Kiitämme: raikkaan hedelmäinen, piristävä

Moitimme: pullon koko liian pieni!

JK




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti