tiistai 9. huhtikuuta 2013

Master Tmavý Tumma Lager

Kevätkirmaisut ovat päällänsä ja päivän pyörälenkillä tuli vastaan jopa lakaistu pyörätienpätkä (ellei kyseessä ollut koko talven hiekoittamattomana ollut kevli)! Muutoin tiet olivat aivan täynnä hiekoituskiviä, eikä vauhdin hurmasta voi puhua. Vauhtipyörän esiinkaivaminen saa siis vielä odottaa.

Hyötypyöräilijä kävi noutamassa Tammistosta pari uutta tuttavuutta, joista myöhemmin lisää. Nyt olutarviossa alkon tsekkiuutuus Master Tmavy. Pieneksi pulloksi aika ärhäkän hintainen (3,60 €) tumma lager, jossa on toki alkoholeja aika tymäkästi seitsemän prosentin verran. Tämän tyyppiset oluet eivät ole vuodenaikaan nähden aivan paikallaan, mutta kokeillaan alta pois.



Tummanpuhuva olut jättää lasin reunoille hieman pitsiä, vaahtoa tulee maltillisesti. Tuoksussa hentoa paahdettua mallasta makealla twistillä, savun aromeita ja karamellia. Aika totutut tsekkioluen merkit tuoksusta löytyy. Olueeseen on lisätty sokeria, minkä myös maistaa. En tiedä, onko tämä tsekkiläinen tapa, mutta mielestäni monet tummat tsekkioluet ovat usein varsin makeita. Maku on muuten varsin täyteläinen ja kahvinen, alkoholit eivät maistu yllättäen juuri ollenkaan. Humalointi ei juuri nouse esiin mitenkään. Hyvin lakritsainen kokonaisuus, savuinen utu jää kurkkuun pyörimään jälkimakuna. Varmasti tasapainoinen tuotos, jos tämän tyyppisestä oluesta pitää, itselleni makeus ja karkea mallasmaisuus ei oikein pure. Syksyisen yön pimetessä varmasti enemmän paikallaan kuin kevätauringon loisteessa nautittuna.

Kouluarvosana: 7,5

Kiitämme: Tyylikkään karkea tumma lager

Moitimme: Yksipuolinen, ylihintainen

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti