torstai 25. huhtikuuta 2013

Retkifiiliksiä

Nyt alkaa kuumottamaan päästä pyörän kanssa luontoon ja retkeilemään. Kävin matkahuollosta noutamassa Turusta tilatun Kona Sutran, joka tulikin odotetusti määräajassa ja tilauksen mukaisesti. Pieni tuntumalenkki pihalla nostatti paljon ajatuksia mieleen. Tänään ei kuitenkaan vielä lähdetä pitkälle testiajolle.
Meikähän on tehnyt tätä ennen vain yhden merkittävän pyörähankinnan ja senkin aika sokkona. Koska ensimmäiseksi pyöräksi valikoitui Nishiki, päätin toisena hankintana lähteä toisen pyörätehtaan mukaan. Eihän Nishikissä mitään vikaa ole, mutta kaipasin niitä kuuluisia uusia kokemuksia ja vertailupohjaa. Talven yli mietittyäni minimoin vaihtoehdot kahteen ehdokkaaseen: Rossanoon tai Konaan. Muitakin houkutuksia oli, mutta näistä kahdesta löytyi eniten positiivisia arvioita. Kona tuntui lopulta luontevammalta joten tilaus lähti vetämään. Odottelu myös kostautui: jos olisin ollut hereillä tammi-helmikuussa, olisin saanut viime vuoden mallin huomattavasti halvemmalla. Seuraavan hankinnan kohdalla pitää olla valppaana... Maastopyörä puuttuu vielä kokoelmasta :)
Jatkohankintoja:

  • Pyörälaukut, aluksi taakse, lisäksi mahdollisesti eteen myöhemmin. Ortliebiä kehutaan, mutta Biltemasta sais halvalla vedenpitävän. Lukemani perusteella noista rikkoutuu helposti kiinnikkeet, mutta vedenpitävyys ja kulutuksen sietäminenhän ne tärkeimmät seikat ovat...
  • Kunnon kengät. Konaan tuli lukkopolkimet flättipuolella, joten kengät ovat (tiedostettu) pakko-ostos.
  • Sadevaatteet. Kesän reissut tulevat olemaan monipäiväisiä, joten sateelta tuskin voi välttyä kokonaan. Viitta ei oikein houkuta, joten takki+housut+kengänsuojat lienee paikallaan. Tämä on välttämätön vasta pidemmälle matkalle, muuten voi taktikoida kelin kanssa.
Nyt siis viikonloppuna varusteita etsimään. Kiirettä ei ole, mutta kengistä olisi hyvä aloittaa. Ajatuksena olisi heittää vielä ennen kesää sopivana viikonloppuna ensimmäinen telttareissu vaikka Nuuksioon, kesäkuun alussa 2-3 yön reissu lännessä tai idässä ja myöhemmin kesällä 6-7 yön reissu pohjoista kohti. Ans kattoo, mihin tässä vielä pääsee.


Ja vielä vähän fiilistelyodotuksia:

  • Aamupuurot trangialla järven rannalla - ei kiirettä tien päälle, vaatteet kuivuu narulla...
  • Välipysähdys pikkukylän kioskilla - hampurilainen ja jäätelöä auringonpaisteessa...
  • Makkara tirisee nuotiolla leirintäalueen grillauspaikalla, hiukset märkänä uimisesta...
  • Vi***maisen ylämäen valloitus ja vastustamaton hymy alamäkeen...
Niin makeat fiilikset päällänsä ettei unikaan ole tullut muutamaan yöhön :)

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti