sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Belfast Bay McGovern's Oatmeal Stout

Pitkä tauko kirjoittelussa on johtunut monesta syystä, joita en tässä rupea käymään läpi. Tänään on kuitenkin mennyt tuhannen lukijan raja rikki, joten rintamahiljaisuus on syytä katkaista. Ensimmäinen olueni kymmeneen päivään on pitkään jääkaapissa kummitellut elämäni ensimmäinen kauraolut, eli Belfast Bayn McGovern's Oatmeal Stout. Odotukseni kauriksia kohtaan ovat kohtalaisen matalalla, koska niiden maine on aika huono, mutta rohkeasti käyn tutkimaan, mitä pullosta löytyy.



Erittäin tumma olut laskeutuu lasiin muodostaen runsaan ruskean vaahdon. Vaahto jättää kauniin pitsin lasin reunoille. Tuosku on hyvin karvas ja "rukiinen" kuten varmaan kauraoluille on tyypillistä. Tummaa ja vähän luotaantyötävää tavaraa. No, ei anneta sen hämätä vaan isketään kiinni.

Maku on hyvin täyteläistä, ettei peräti puuromaista. Savuisen tymäkkä maku on kaukana tavallisista oluista, en ole tällaiseen törmännyt koskaan aikaisemmin. Kitkerää, mämmimäistä pirunjuomaa, alkoholit eivät maistu juuri lainkaan. Yrttiä, salmiakkia ja lakritsia, runsaasti kahvia ja tupakkaa.

Tyrmäävä maku, josta joku varmaan onnistuu pitämäänkin, mutta kyllä tämä ei minun mittapuulla olutta ole nähnytkään. Mielenkiintoinen kokemus yhtä kaikki - jäänee yhteen kertaan tosin.

Kouluarvosana: 6,5

Kiitämme: Erikoinen

Moitimme: Liian änkyrä perusoluen ystävälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti