maanantai 15. huhtikuuta 2013

Viikonlopun jälkiarvioita

On se perkele kun ei voi kunnon pyöräilykelit vieläkään alkaa. Vettä ripsii, keli on niukasti plussalla ja sepeliä löytyy.

Viikonloppuna tuli käytyä sivistyneesti parilla kaljalla pääkaupunkiseudun pubeissa. Omituinen hanaolut pisti silmään Vantaalla, jossa tarjouksessa oli Grass Bock- niminen olut. Hämmästys kasvoi, kun tarjoilija kaatoi tuoppiin vihreää olutta! Pitihän tuota kooklailla ja panimohan on Diamond Beerin oma De Proef- nimellä kulkeva belgialainen firma. Olut on värjätty vihreäksi lehtivihreällä, joten pilaantuneesta tuotteesta ei toki ole kyse... Olut oli kelpo maukasta, ruoho maistui ihan kivasti ja maltainen kokonaisuus taattuun bock-tyyliin istui tuotteeseen hyvin. Kelpo olut eikä hinnalla pilattu, mutta kertahankinnaksi jää. Vaimo tykkäsi enemmän!

Kävinpä myöskin katsastamassa (myöhäisherännäisenä tänäkin vuonna) HOK-Elannon Oluthuoneiden IPA-viikkojen (maaliskuu meni jo) jäämistöoluet. Onneksi oli jäljelläkin jotain. Listan perältä löytyi nappivalintana jenkkipanimo Flying Dogin Raging Bitch- olut, jonka aina yhtä tyylikkäät etiketit vetävät aina puoleensa. Tämänkin pullon raivoisa narttu- koira oli tyylikkäästi piirretty taattuun gonzo-tyyliin, mutta mikä helkutin laite tuossa hauvelin hännässä oikein on...? Videossa oluen tyylikäs esittely (näitä saisi siis Suomen panimotkin tehdä):



Olut oli 8,3- prosenttiseksi sopivan tymäkkä, karamellinen ja loistavan monihedelmäinen IPA, jonka jälkimaku jäi suuhun vielä pitkäksi aikaa pyörimään. Runsasta jenkkihumalointia (IBU:ja 50) oli vielä piristetty belgityylisellä El Diablo- hiivalla, jonka vuoksi olut käy mainiosti jälkiruoasta sellaisenaan.

Nyt varastossa on saman panimon Under Dog- olut odottelemassa vuoroaan, mutta jo nyt voi sanoa, että panimon tuotteet ovat olleet kauttaaltaan erittäin laadukkaita tähän astikin. Jos aikaa olisi ollut enemmänkin, olisin varmasti maistellut Mikkellerin Crooked Moonin Tattoo DIPA:n seuraavaksi, mutta se saa nyt jäädä seuraavaan kertaan.

Viikonloppuna sitten Helsinki Beer Festivalille Prykmestarin Double IPA:a maistelemaan!

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti