maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevättä pukkaa

Viikonloppuna tuli kevät (se oikea kevät) ja neljän päivän mainio pyöräilyputki. Samalla tuli saateltua hyvin talvella palvellut Tunturi Prego viimeisen matkansa jälkeen kellarivarastoon odottamaan isompaa huoltoa. Takarenkaan kiinnikkeet ei enää pidä luotettavasti, vaihteet reistailee ja iän tuomaa rosoisuutta ja rutinaa näkyy ja kuuluu. Takavanne vaikuttaa olevan myös lievästi vääntynyt, joten huoltomiehelle on hommia luvassa.

Viikonloppuna jäi siis olutfestarit väliin vilkkaan polkemisen ja sosiaalisten kanssakäymisten vuoksi. Tulihan siinä uuden pyörän tilauskin tehtyä ja terassi siivottua! Energiaa revittiin myös kehä ykkösen hyvin hoidetulta pyörätieltä ja uusien oluttuttavuuksien merkeissä. Pubitestissä oli mm. Dupontin Monk's Stout, jonka kahvisuus ja paahteinen maltaisuus oli herkkua, mutta olut tuntui vähän ylihapokkaalta. Kokeilun arvoinen ja laadukas belgiolut. Norskipanimo Lervigin Single Hopped Galaxy IPA puolestaan oli turhan yksipuoleinen ja "normaali" IPA. Koska oluttyyli on suosikkini, maistui tämäkin toki hyvälle.
Tänään maanantaina tuli kaivettua esiin myös Nishiki vähän vauhdikkaampia ajoja varten. Alle tonnin pyörä, mutta vauhti riittää mulle... Töiden jälkeen päätin lähteä katsastamaan Turuntien kunnon vajaan neljänkympin lenkillä. Olin kyllä kieltämättä kovasti yllättynyt, ettei tietä oltu putsattu vieläkään, vaikka tie on kovassa aktiivikäytössä pyöräilijöiden keskuudessa. Pyrähdyksen aikana vastaan tuli toistakymmentä pyöräilijää ja muutama tuli ohitettuakin. Nyt Espoo prkl...
Kehä kolmosen varsi oli puolestaan hyvin putsattu (oli jo viikko sitten), mutta Järvenperän kohdilla oli syvä kuoppa keskellä tietä eikä mitään varoitusmerkkejä lähelläkään! No tulipahan testattua jarrut samalla...

Nyt voi hyvillä mielin palkita ittensä hyvän ruoan, mainion monivivahteisen Westmalle Dubbelin ja viidennen kiekkofinaalin merkeissä. Trappistiolut tekee kieltämättä maanantaista melkein pyhäpäivän. Tulkoon keväästä aurinkoinen, vähäsateinen ja yhtä miellyttävä kuin tämä viikonloppu oli, koska nyt on niin paljon energiaa miehessä että talvi on selvästi taittunut.
JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti