sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Xingu Black Beer

Olutharrastaja ei voinut vastustaa kiusausta törmätessään lähikaupassa poikkeuksellisen näköiseen, eksoottiseen kummajaiseen. Itselleni ainakin entuudestaan täysin tuntematon, brasilialaisen Xingu-panimon Black Beer sujahti ostoskoriin vailla ajatusta pelkästä mielenkiinnosta etiketin ilmoittamista lisäaineista huolimatta: oluen tavallisten ainesosien lisäksi tuotokseen on ympätty ainakin maissia, kidesokeria, sokerikulööriä sekä happamuudensäätöainetta ja emulgointiainetta. Melkoinen kemikaalicocktail siis tiedossa (panimon nettisivuilla muuten muistetaan kertoa että olut on "inspired on old recipes of Indian beer", jep jep :))!

Olut ei vaahtoa juuri yhtään lasiin kaatuessaan. Tuoksu on lievästi paahteisen maltainen, makeus puskee tuoksuun voimakkaasti. Mitään yrttisyyttä tai "salsaa" en tuoksusta erota. Hyvin tunkkainen tuoksu kaiken kaikkiaan. Mausta löytyy runsaasti maissia ja sokerikulööriä, eli oluen makumaailma perustuu lisäosiin hyvin suurelta osin. Hyvin cokismainen maku pienellä potkulla. Alkoholit (4,6%) ei puske läpi juurikaan, hiilihappoja löytyy. Lievä savuisuus tuntuu olevan läsnä taka-alalla.

Kaupan omistaja oli ilmeisesti laittanut pullon väärään rivistöön, parempi paikka olisi alkoholia sisältävien virvoitusjuomien hyllyssä. Olueksi tätä jäteöljyä ei voi kutsua, eikä se mielenkiintokaan kantanut yhtä-kahta kulausta pitemmälle. Tuhlaa kolme euroa mieluummin vaikka yksikätiseen!

Kouluarvosana: hylätty

Kiitämme: adventurous etiquettes

Moitimme: everything between etiquettes

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti