sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Stone Levitation Ale - rakkautta ensi siemaisulla

Jenkkipanimo Stone Brewing Company on niittänyt mainetta olutpiireissä jo vuosia. Vuonna 1996 San Diegoon perustetun panimon tuotteet ovat olleet mielessäni jo tovin ja kun Levitation Ale löytyi Jumbosta, ei ostopäätöstä tarvinnut kauaa odottaa. Panimon tuotevalikoima on Mikkellerin tyyliin erittäin laaja (myös yhteistyötä on tehty), joten täydellistä kattausta varten kannattaa varmaan lähteä Kaliforniaan asti joku päivä. Elämäni ensimmäisen Stonen päätin nauttia Alien-leffasarjan avausosan ruudittamana. Pirullista olutta (kts. etiketti) pirullisen jännittävän klassikon kanssa!
Heti alkuun mainittakoon että olutta nautittaessa tuli muistiinpanoja tuoksusta ja mausta ennätysmäärä. Leffa ei ainakaan siis ollut minkäänlainen este olutanalyysille - päinvastoin se saattoi herkistää keskittymään kulttuurinautintoihin entistä enemmän!

Olut oli tummanruskea ja vaahto oli runsasta ja raikasta. Tuoksu oli monipuolinen: mäntyistä metsää, tuhkaa, karamellia ja lakritsia, iloisen maltaista ja houkuttelevaa. Makumaailma oli erittäin tyydyttävä: erittäin täyteläisen mokkainen, toffeemainen, miellyttävän hiilihappoinen tuotos. Kevyen hento sitruuna on koko ajan suutuntumassa mukana, viemättä kuitenkaan huomiota pieniltä vivaihteilta, joista löytyi edellämainittujen ohella myös suklaata ja mantelia. Erittäin hieno ja upean monipuolinen ale, missä mikään yksittäinen makunyanssi ei valtaa muilta tilaa liikaa. Nautiskeluun, pimenevään iltaan. Nam!

Kouluarvosana: 10+

Kiitämme: monipuolisuutta, maineensa veroisuutta

Moitimme: --

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti