perjantai 22. helmikuuta 2013

Samuel Adams Winter Lager

Eilisellä pienellä pyörämatkalla takaratas lukittui yllättäen - kiristys oli ilmeisesti löystynyt. Onneksi kotimatka oli jo loppusuoralla, joten pakkasessa ei tarvinnut tarpoa kauaa. Pelkän suoristuksen lisäksi päätin putsata takarattaan ja ketjun paskasta - taivaaltakin tulee lunta ja päivän hyötypyöräilyt on jo tehty.

Putsauksen kyytipojaksi otetaan jenkkipanimo Samuel Adamsin Winter Lager. Bostonin ylpeys tuottaa mm. erinomaista Samuel Adams Boston Lageria, joka on paitsi loistavan makuinen, myös suomalaisissa kaupoissa yleinen ja edullinen (hinnat pyörivät kokemukseni mukaan alle kolmessa eurossa). Paljon muitakin oluita panimo tuottaa, mutta Suomessa en muihin ole toistaiseksi törmännyt.

Olut on väriltään kahvisen tumma, lievästi kuparinen. Olut tuoksuaa lievän paahteiselle, makean yrttiselle. Tuoksu on yllättävän neutraali, odottelin vahvempaa. Hapokas olut pistelee poskia mukavasti, mausta löytyy makeaa toffeeta ja lakritsaa. Jonkin sortin hedelmäisyyttä pyörii suussa, mutta mikä hedelmä, siitä en saa selkoa... Paahteista maltaisuutta on kevyesti taustalla varsin kahvimaisessa muodossa jatkuvasti.

Kyllähän tämä nimensä mukaisesti on talvinen lager, tumma mutta simppeli olut, pataruuille ja takkatulen loimun äärelle. Kelpo olut, mutta ei erityisen erityinen kuitenkaan.

Kouluarvosana: 8-

Kiitämme: Virkistävä ja tumma samaan aikaan, onnistunut lager

Moitimme: Pliisu, persoonaton

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti