tiistai 12. helmikuuta 2013

Caledonian Deuchars IPA

Vehnäolut-tutustumisien jälkeen on syytä palata välillä itselle tuttuihin oluttyyppeihin. IPA- tyyppiset oluet ovat olleet suosikkejani aina ensimmäisestä asti eikä ihastukseni ole hiipunut missään vaiheessa. Runsaasti humaloitu, yrttinen olut toimii erityisesti kesäiltoina erinomaisesti.

Törmäsin pari viikkoa sitten paikallis-citymarketissa (ymmärtääkseni melko tunnettuun) skottipanimo Caledonianin Deuchars IPA-olueeseen, eikä ostopäätöstä tarvinnut kauaa harkita. Mutta jaarittelut sikseen ja korkki auki!
Vaahdot sikseen, ne kerkesivät karkaamaan jo kuvaamisen aikana... Väriltään olut on kauniin oranssi ja läpikuultavan ohut. Olut tuoksuu yllättävän vähän, pientä hedelmällisyyttä ja makeaa marjaa toki löytyy. Sammaleista metsää lähinnä, lisänä hellivää, tummaa toffeemaisuutta.  Mausta löytyy melko karvasta puristusta ja poskia hellivää, persikkamaista puraisua. Erittäin raikas maku, tuntuu että oluessa käytetty vesi on puhtaimmasta päästä. Runsashumalaista, piristävää nektariinia. Oluessa ei ole mitään sivupolkuja, vain täydellisyyteen viritettyä, puhdasta ipalaisuutta. Yksinkertaisuudessaan kaunis IPA, ei paras mutta takuu varma nautinto ostettaessa. Erittäin raikas ja virkistävä olut, tarkoitettu kylmänä nautittavaksi. Mökkilaiturille, saunan jälkeen, grilliruoan kanssa, piknikille alkupalaksi. Nams.

Kouluarvosana: 9-

Kiitämme: Erittäin raikas ja tervehdyttävä. Mutkaton.

Moitimme: Hedelmän puraisua saisi ollaa reippaamminkin.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti