maanantai 31. joulukuuta 2012

Uusi vuosi - uudet tavoitteet

Joululomat käyvät loppusuoralle ja uutta vuottakin pukkaa muutaman tunnin päästä.

Loman aikana tuli maisteltua monta mielenkiintoista olutta, ajeltua pieni lenkki pakkasessa ja tietysti syötyä paljon. Saaristolaisleipää väänsin pariin otteeseen ja herranen aika että sopiikin hyvin yhteen savulohen kanssa, ai jai!

Joulun olutmaisteluissa oli ainakin Fuller's Old Winter Ale (erinomainen), venäläinen Baltika 9 (vahvuus 8%, maku heikko), Laitilan Kievari Barley Wine (maistoin toisen kerran, pelikaverit pitivät, minä en), Svaneke Choko Stout (jota maistelin täysin väärissä olosuhteissa, onneksi kaapissa on varalla uusi pullo, jonka sain tuliaisina ennen joulua) ja puolalainen Zywiec Jasne Pelne, jota luonnehtisin lapparin kaltaiseksi turhan vetiseksi olueksi, vaikkain "Puolan ykkösolut" onkin.

Pari muutakin olutta saattoi olla, mutta nimet eivät tarttuneet muistiin erinäisistä syistä johtuen :)

---

Olen tuossa joulukuun ajan miettinyt tavoitteita pyöräilyn suhteen vuodelle 2013. Urheilullisesta näkökulmasta olin ensin ajatellut tavoitella tiettyä kilometrimäärää talvi- ja syyskuukausille ja eri kilometrimäärää kevät- ja kesäkuukausille. Koen tämän kuitenkin ongelmalliseksi, koska tarkkojen kilmetrimäärien asettaminen luo paineita ja haluaisin kuitenkin pitää pyöräilyn mukavana, positiivisia tunteita herättävänä asiana. Kuukausittaisia kilometrimääriä en siis lähde tavoittelemaan, mutta kirjanpidon aloitan heti huomisesta kyllä.

Sen sijaan koko vuoden kilometrimäärää sopii aina tavoitella, enää jää jäljelle sopiva luku. Viime vuoden n. 1700 kilometriä (joka ei varmasti monelle lukijalle ole suuri luku, mutta itselleni on) jätti hampaankoloon paljonkin. Parannusta pitää aina hakea, joten vuodelle 2013 tavoitekilometrimääräni on 3000. En aio repiä pelihousujani tai syödä kypärän lippaani jos en tähän tavoitteeseen pääse, mutta pitäähän se jostakin lähteä liikenteeseen. Sitä paitsi kuukausikeskiarvoksi tuosta tulee 250 km, joka fiksusti jaettuna tarkoittaa sitä että tammi, helmi, marras ja joulu pyöräillään 100-150 km kuukaudessa ja maalis, huhti, touko, kesä, heinä, elo, syys ja loka 300-350 kilometriä. Näitä kilometrejä pidän itselleni realistisina ja miellyttävinä. Puristusta on mutta ei liikaa.

Tietysti kilometreihin vaikuttaa moni asia: sää (tiedän että on pukeutumisasia, mutta kun en vaan pidä sateessa pyöräilystä), menot (parin viikon lomamatka keväällä tai kesällä vaikuttaa oleellisesti ko. kuukauden kilometrisaldoon) tai muut esteet kuten loukkaantuminen, suuri muutos elämässä tms. En siis lähde väkisin puurtamaan vaan homman on tarkoitus olla hauskaa!

Toisena tavoitteenani on jo pari kuukautta suunniteltu elämäni ensimmäinen pitkä pyörämatka, jossa pyöräilen kotoani Vantaalta synnyinkotiini Pohjanmaalle. Matkaa retkelle tulisi ehkä 600 kilometriä ja päivittäiset matkat saisivat olla reilun satasen luokkaa. Huoltotoimenpiteet sujuisivat teltan ja visan avulla. Reittisuunnitelma (joka varmasti muuttuu vielä useasti) ja ostoslista (aloitetaan kunnon touring-pyörän hankinnalla) tulee sitten myöhemmin. Paluumatka Vantaalle pyörällä on sitten optiona ;)

Näillä tavoitteilla siis vuoteen 2013. Mitään varsinaisia uudenvuodenlupauksiahan nämä eivät tietenkään ole, mutta sinne päin nyt kuitenkin... Aion vuoden aikana postata paljon myös olutarvioita ynnä muuta, mutta fokus pysyköön kesän pyöräretkessä. Ja jos kelit huomenna sallii (tänään on turhan liukas), alkaa tammikuun ensimmäinen päivä kunnon kinkunsulattelureissulla pohjoishelsinkiin.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti