tiistai 4. joulukuuta 2012

Brew Dog: Hoppy Christmas

Jouluolutlistalla seuraavana ja kenties jo toisiksi viimeisenä on Brew Dog- panimon Hoppy Christmas- olut. Olen ollut tämän skottipanimon ihailija ja seuraaja jo muutamankin vuoden. Ensikosketuksen firman oluisiin sain eräänä juhannuksella mökillä avatessani ensimmäisen Punk IPA- pulloni. Piti maistattaa kaverillakin, niin erikoista ja maukasta olut oli. Se on varmaan se mäntyisen metsän tuoksu, joka punkissa ihastuttaa eniten. Faniutta ei ainakaan haitannut toissa kesäinen vierailuni Edinburghin Brew Dog- pubissa, jossa asiantunteva baarimikko (linkin kuvan partainen kaveri) maistatutti useampiakin hanaoluita - pariinkin otteeseen. Hieno kaupunki muuten!

Hardcore IPA ja marketti oluet 5 A.M. Saint, 77 Lager ja Trashy Blond kelpaavat nekin mainiosti, mutta Punk IPA on ja pysyy olutsuosikkieni kärjessä aina vain. Ennemmin tai myöhemmin marssin vielä asiansa osaavaan olutravintolaan tilatakseni himoitsemani Tokyo* oluen, joka vahvuudessaan (18,2 %) jättää aika monet muut varjoonsa. Mutta asiaan, eli humalaista joulua maistelemaan.

Duck not included when purchased!
Kauniin läpikuultavan kuparinen (miltei omenamehun värinen) tuotos kaatuu lasiini. Pitsinen vaahto ei kestä kauaa, tuoksu on taattua Brew Dogia: makeaa, sitrusmaista, männyntäyteistä karkkimaisuutta, erittäin humalainen kuten India Pale Aleille on tyypillistä. Tuoksu menee metsään ja se on hyvä se! Herkkua!

Makumaailma jatkaa samalla rintamalla: hedelmää, tuhtia greippiä, toffeemaisuuttaan vähän päällepuskeva kokonaisuus. Katkeruutta saisi olla Punkin tyyliin enemmänkin. Mainio jälkimaku joka kutsuu juomaan lisää. Alkoholi (7,5 %) ei näy eikä kuulu missään. Herää vain kysymys, että mitä jouluista tässä on? Olut on aivan loistava makumaailmoineen ja runollisine etiketteineen, mutta soisin juovani sitä ennemmin auringon paahteessa merelle katsoen pitkän pyörälenkin kääntöpisteessä kuin pakkasiltana pimeyden ja jouluostospaniikin keskellä. Ehkä jouluisuus korostuu kolealla brittein saarella paremmin...

Yhtä kaikki taattua Brew Dog- kamaa: erittäin hedelmäinen, piristävä ja makea tuttavuus. Sopii nautiskeluun ja metsän ystäville!

Kouluarvosana: 9,5

Kiitämme: mahtava sitruinen tuoksu ja maku, on selkeästi Brew Dogin linjoilla

Moitimme: Chrismas...?? can't see no christmas here, mate...

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti