tiistai 11. joulukuuta 2012

Nøgne ø - Julesnadder

Jouluoluiden saaga alkaa lähestymään loppuaan - jos onni potkii, ehdin noutamaan lähialkosta vielä yhden tai kaksi lisää, mutta luulenpa että maisteluita on ollut riittämiin. Tällä kertaa joka tapauksessa korkkasin pari viikkoa kaapissa odotelleen norjan ylpeyden Nøgne ø: n jouluoluen Julesnadderin.

Tummanruskea, jopa musta olut muodostaa runsaan, kauniin vaahdon tuopin huipulle. Tuoksu on erittäin tumma, kahvia ja mallasta. Tuoksusta nousee epämiellyttävästi esiin myös kesäinen tunkio. Toivottavasti se on merkki tuotteen maanläheisyydestä eikä mikään joulupöydän erikoinen norjalaiseen makuun.

Maku on savuinen, erittäin paahteisen maltainen ja kahvinmakuinen, lisäksi saksanpähkinää. Jälkimaku polttelee kivasti - houkuttelee siemaisemaan lisää. Kokonaisuutena maku on kuiva ja vähän pliisu, tuote saisi olla paljon paksumpi tai voimakkaampi. Olut on lievästi veden makuinen, mutta Norjan vuonojen puhtaan veden mielleyhtymät eivät tuotetta pilaa - päinvastoin oikeastaan.

Sen kummempia jouluisia makuja en varsinaisesti kyllä löydä, mutta kyllä tämä sopisi kivasti lammaspaistin ja makean lohileivän, tai juustolautasen ja viinirypäleiden kyytipoikana. Joulupöytään - miksipäs ei lasillista uudestaankin!

Kouluarvosana: 8-

Kiitämme: konstailematon paahteisuus ja tummuus on aina jees

Moitimme: jälkeenpäin tulee sellainen olo kuin olisi poltellut röökiä muttei vetänyt yhtään keuhkoihin! Makeus tai voimakkuuden lisäys olisi voinut siis pelastaa jälkimakua.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti