tiistai 18. joulukuuta 2012

Konrad 12°

Jouluoluet tuli ja jouluoluet meni, mutta baarikaappiin tuli täydennystä syntymäpäivälahjan muodossa sekä nestemäisenä että lasisena. Pils-tyypinen tsekkiolut Konrad 12° on valmistajan mukaan kevyt-lager. Lasi puolestaan on ruotsalaista Orrefors- merkkiä - ensimmäinen "kunnon" olutlasini muuten!

Olut vaahtoaa kuvan mukaisesti erittäin runsaasti jättäen paljon pitsiä lasiin. Tuoksu on, no, humalaa eikä sitten paljon muuta siis tsekkiläiseen tapaan varsin raikas mutta yllätyksetön.

Liekö pitkän työpäivän syytä vai mistä johtuu mutta olut maistuu pirteälle ja raikkaalle tuoden valoa vuoden pimeimpiin päiviin. Voi olla että oluen korkkaamista tuli suunniteltua liikaakin, siihen tyyliin olut uppoaa suusta alas. Maku on vähän vetinen (kyvyt-tuotteen mukaisesti), mukavan humalainen. Hiilihapot saattelevat tutut maut turvallisesti kurkusta alas.

Paljon kiitoksia lahjoista, lasi sopii nautiskeluun erinomaisesti, sopii käteen erinomaisesti ja vaikuttaa erittäin laadukkaalta. Olut oli virkistävää ja hyvää, mutta ikävä kyllä persoonaton ja tylsä. Varmasti oikealla hetkellä (lue: kesähelteellä puistossa) hintansa väärti. Ei pahaakaan missään tapauksessa toki!

Kouluarvosana: 7-

Kiitämme: mutkaton lager, pirteä ja raikas

Moitimme: yllätyksetön, vähän turhan vetinen

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti