perjantai 4. tammikuuta 2013

Fuller's ESB

Vuoden 2013 ensimmäisenä olutarviona on perinteisen brittipanimon Fuller'sin Extra Special Bitter. Fuller'sin tuotteitahan on tullut juotua ennenkin ja vaikuttaa olevan vakuuttavan tasapainoinen panimo, jonka tuotteet tunnetaan hyvin maailmalla. Monille on tuttu varmasti ainakin tölkkinäkin löytyvä London Pride. Firman nettisivut ovat muuten mukavan kattavat.

Olut vaahtoaa lievästi ruskean värisenä jättäen hieman pitsiä lasiin. Oluen väri on kevyen kuparinruskean suunnalla. Väri on kauniin läpikuultavaa. Bitteri tuoksuu vahvan hedelmäiselle, melko makealle. Houkutteleva, selkeä tuoksu kaiken kaikkiaan!

Makumaailma jatkaa tuoksujen linjalla, maku on runsaan hedelmäinen, humalaa on runsaasti ja mallastakin puskee kevyesti alkumaistelujen jälkeen. Hedelmistä löytäisin veriappelsiinia (!) ja greippiä. Olut maistuu yllättävän kevyelle (alkoholia on kuitenkin 5,9 %), mutta ryhdikäs kokonaisuus siinä on silti. Tuotos on aika "maalainen", maussa on positiivisessa mielessä "multaa" ja pähkinää. Pähkinäpuun juuri? Ei hassumpi olut missään tapauksessa, vaikkakin vähän mehumainen maku mieleeni. Kyllä tätä hyvän romaanin kyytipoikana juo uudelleenkin.

Kouluarvosana: 8+

Kiitämme: ryhdikkyyttä, hedelmällisyyttä, maaseutumaista makua

Moitimme: olisi saanut olla katkerampikin, jäi vähän kevyeksi...

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti