perjantai 25. tammikuuta 2013

Fuller's Chiswick Bitter

Sairastelun jälkeen on ilo jälleen palata arvioimaan uusia itselle entuudestaan tuntemattomia oluita. Takana on reilu viikko ilman mallastuotteita, joten päivän arvio saattaa olla hivenen epävireinen. Halu tarttua pulloon (älkää ymmärtäkö väärin :)) on tauon jälkeen sen verran suuri, että pelkään että jo pelkkä oluen tuoksu nostaa arvioidun oluen arvosanan korkeaksi. Pyritään nyt kuitenkin mahdollisimman totuudenmukaiseen analyysiin. Huomenna voisin uskaltaa taas pyörän päällekin pitkästä aikaa.

Vuorossa tänään on lähimarketista löytynyt alkoholipitoisuudeltaan varsin kevyt (3,5 %) Fuller'sin Chiswick Bitter, joka on etiketin mukaan distinctively hoppy, eli humalapitoinen makunautinto edessä. Linkistä löytyy muuten myös veikeä esittelyvideo oluen nauttimiseen. Näillä opeilla mennään, jess!

Kuva sisältää piilomainontaa, JK pahoittelee.

Olut on väriltään melko läpikuultavan kuperinen, kuohkeaa vaahtoa tulee melko vähäisesti. Tuoksu on erittäin humalainen ja metsäinen, kuten odottaa sopikin. Ja eikun syöm... maistamaan.

Makumaailmasta nousee esiin melko katkeraa ja vetistä perusmakua bitter-tyyliin, männynneulasta ja kepeää sitrusta. Melko laimea kokonaisuus, kaipaa lisää puraisua ehdottomasti. Kieltämättä vähän pliisuksi jää kokonaisuus, mutta janojuomana erinomainen -> kesähelteillä toimii varmasti, jos sopivaan hintaan löytyy. Saunajuomaksi kelpaa myöskin mainiosti.

Kouluarvosana: 7-

Kiitämme: humalapitoiset oluet maistuu aina, erittäin raikas, kaunis etiketti

Moitimme: yksipuolinen, vetinen olut

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti