tiistai 29. tammikuuta 2013

Prykmestar Wehnäbock

Pari viikkoa kestänyt sairaus on selvästikin taitettu, sen verran iloisesti pyörät pyörivät huonosti auratuilla teillä tänään.

Viikonloppuna tuli käytyä muuten testaamassa pari olutta pääkaupunkiseuden ravintoloissa. Niistä pika-arviot tässä: Sierra Nevada Torpedo Extra IPA oli kukkaisen raikas, hieno piristysruiske, joka tulee tilattua varmasti uudestaankin. Melkein tuli tippa linssiin tätä juodessa! KAS 9,5. Plevnan Black IPA puolestaan Bierhuis Rotterdamissa Kampissa nautittuna oli erittäin tumma ja kiehtova makuelämys, joka on oiva valinta "yhdellä" käymiseen. KAS 9.

Tiistai on olutpäivä ja maisteluvuorossa on kotimaisen Vakka-Suomen panimon Prykmestar Wehnäbock. Etiketissäkin on muistettu mainita oluen voittaneen Suomen Paras Olut 2012- tittelin, joten laatua on odotettavissa. Vahvuutta uusikaupunkilaisella on 6,2 % ja oluessa on käytetty usein mieleeni olevaa cascade- humalaa, joka yleensä tuo olueeseen sitrusmaista tuoksua ja makeutta.

Olut vaahtoaa erittäin runsaasti kaadettaessa lasiin. Pitsiä ei juuri jää. Tuotos on yllättävän tummaa, siis ihan pimeän ruskeaa olutta, mikä yllättää ainakin itseni suuresti. Tuoksukin on tumman paahteinen, kevyen hedelmäinen, toffeeta ja banaania löytyy.

Maun puolesta olut on melko katkeraa, paahdettua mallasta löytyy runsaasti, makeuttakin. Varsin tasapainoinen tai ehkä vähän hyökkääväkin maku. Olut kutkuttaa kieltä kivasti ja vaahtoaa vielä suussakin, hapokkuutta on siis todella runsaasti! Lämmetessään jälkimaku muuttuu vielä tykimmäksi, tymäkkää tavaraa.

Ei missään nimessä pahaa, mutta ei nouse suosikiksenikaan missään tapauksessa. Aika yllätys pullosta kuitenkin löytyi odotuksiin nähden, kirkkaan vehnäistä piristystä odotin ja tumma nautiskeluolut sattui tulemaan. Hyvän kirjan tai raikkaan jälkiruoan kaveriksi sopii hyvin. Parasta VASPia, mitä olen maistanut joka tapauksessa!

Kouluarvosana: 8-

Kiitämme: katkera, hapokas ja tasapainoinen weizenbock (?)

Moitimme: turhankin tymäkkä, ei varmaan vain sopinut allekirjoittaneelle

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti