tiistai 15. tammikuuta 2013

Belfast Bay Lobster Ale

Lähialueen Supermarketin olutosastolta löytyi tänään yllättävä uutuus: jenkkipanimo Belfast Bayn Lobster Ale houkuttelevine etiketteineen. Kun kaapista löytyi vielä tuoretta lohta ja savusilakkaa, on merellinen herkutteluhetki taattu! Siispä hummeriolutta tutkimaan... Samalla voinkin juhlistaa hyvin mennyttä neljän päivän pyöräilyputkea. Viime aikoina kelit ovat olleet varsin otolliset nautinnolliseen talvipyöräilyyn (1 x urheilu ja 3 x hyöty) ja noilta reissuilta on mielenkiintoisia uutuusoluitakin tarttunut matkaan.

Oluttynnyri kaipaa tyhjennystä. Muutama uusi vehnis tullut ostettua...


Lobster kaatuu lasiin tummanpunaisen värisenä jättäen aika harmaan runsaan vaahdon. Jos tämä väri ei ole meripihkaa niin mikä sitten on? Tuoksu on metsäisen raikas, hedelmäisen humalainen, melko makea. Erittäin houkutteleva, iloinen ennakkokuva oluesta kyllä tulee ulkoisten piirteiden perusteella. Mutta miten on makumaailman laita?

Maun puolesta ei ole juuri moittimista. Sitrusta, männynneulasia, kevyttä paahdettua mallasta. Makeutta ja hiilihappoja kivasti mutta ei liikaa. Monipuolinen ja raikas maku kaiken kaikkiaan. Jälkimaussa karkkia ja mallasta. Excellent! Tässäpä olut mieleeni, erinomainen fiiliksen nostattaja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ja kiva tuliainen merellisten herkkujen illalliselle. Bonuksena huokea hinta 2,69 € / 3,55 l, mikä pistää takuulla allekirjoittaneen hakemaan muutaman pullon lisää.

Kouluarvosana: 9+

Kiitämme: Hintaluokassaan lyömätön jenkki red ale, humalointi kohdillaan, hieno tuoksu!

Moitimme: Hieman #näyttää sormilla# pliisu, vahvuutta lisää?

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti