perjantai 2. elokuuta 2013

Etappi 3: Sastamala - Honkajoki

Päivä 3, 92 km, ajoaika noin 4 h 15 min, 80 €.

Aamulla huomaan tehneeni telttapaikkavalinnassa illalla virheen: kuivumaan laittamani vaatteet kylpivät kyllä hienosti illalla auringossa, mutta aamulla varjo ja aamukaste ovat tehneet osasta vaatteista kostean nihkeitä. Tunnin aamutoimet ja matkaan, vaikkakin lievästi kosteilla housuilla! Päivästä on tulossa aurinkoinen ja hieno.

Päätän aloittaa päivän pikkuteitä ajelemalla. Sastamalasta lähtee luodetta kohti Putajantie, jota pitkin aamun ensimmäinen tunti menee leppoisasti polkaisten. Putajan kylästä jää kyllä sellainen kuva, ettei taloja taida puolta tusinaakaan olla... Ylittäessäni valtatie 11:a tunnen olevani jo pitkällä, alkaahan Pohjanmaa olla enää muutaman kunnan päässä... Jätinmaantie on pääosin mäkistä hiekkatietä, mutta otan nopeudenlaskun pelkästään positiivisena kulttuurikokemuksena ja tieosuudesta tuleekin yksi reissun parhaimmista ellei paras. Mukavaa muuten, kun saa parin päivän tauon jälkeen pyöräillä ilman takkia!

Taukopaikka. En ole asentanut pyörään jalkaa, joten tuki piti aina etsiä erikseen.
Aurinko lämmitti jo sen verran että vettä alkoi kulumaan ensimmäisiä päiviä huomattavasti enemmän.
Hiekkatie päättyi Lavian tietämille, josta kävin päiväkahvit ja -pullat nauttimassa. Paikan nimi ei jäänyt mieleen, mutta reissuni edullisimmat ja ehkä laadukkaimmat välipalat olivat kyseessä! Lehdenluvut kaupanpäälle, pitäähän reissullakin itseään sivistää... Kartta ei antanut hirveästi vaihtoehtoja, päätin jatkaa matkaa isoa tietä Kankaanpäälle asti ja katsoa siellä, mihin asti matkata jaksaa vielä. Kankaanpäällä kirkon takana pidin paidattomana taukoa Ruokojärvelle katsellen ja upeasta kelistä nauttien. Alkoi jalat olemaan jo siinä määrin hapoilla, ettei seuraavalle leirintäalueelle Isojoelle tällä kertaa jaksanut jatkaa. Päätin sen sijaan polkea Honkajoelle ja etsiä sopivaa telttapaikkaa tämän jälkeen.

Taukopaikalla Kankaanpäässä, pyörä puskaan kätkettynä :)
Sen verran ykstoikkoista reittiä tuli päivällä vedettyä, ettei Honkajoella ollut enää motivaatiota jatkaa matkaa eteenpäin. Nettisurffailu antoi ymmärtää, että Honkajoen Honka-Centeristä saa yöpaikan motellista edullisesti ja näinpä sitä väsynyt pyöräilijä kysymään. Iltapalaa kylältä (jossa elämän muodosti kyläkaupan eteen jämähtänyt teinilauma, paljon muuta en kylillä nähnyt) ja komean koskinähtävyyden kautta katon alle majaa pitämään ja seuraavaa päivää suunnittelemaan.

Kyllä oli tavaraa mukana, sen huomas aina tavaroita purkaessa.
Paljon ylimääräistä ei tosin tarttunut mukaan...
Iltapalalla tutkin, että Seinäjoelle on reilu satanen, kokonaismatkaa jäljellä vielä kolmisen sataa. Ilmoittelen määränpäähän että lauantaihin varmaan menee tällä tahdilla. Vielä illalla olen varma, että matka jatkuu Kauhajoen ja Ilmajoen kautta eli isoa tietä pitkin... Vaan niinpä voi suunnitelmat yhden yön aikana muuttua, kuten seuraavana aamuna huomasin.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti