torstai 1. elokuuta 2013

Etappi 2: Ruokjärvi - Sastamala

Päivä 2, 112 km, ajoaika noin 5,5 h, 45 €

Päiväunet mukaanlaskettuna taisin nukkua sellaiset 14-15 tuntia teltassani ensimmäisen matkapäivän jälkeen. Ilmankos on freessi olo aamulla! Puurot trangialla metsästä haettujen mustikoiden ja vadelmien toimiessa kyytipoikana, teltta kasaan pienessä sateen ropinassa ja matkaan. Aamutoimiin meni sellainen 75 minuuttia kaikkinensa; näyttää siltä, ettei sitä paljoa pysty leikkaamaan pienemmäksi, toisaalta tuskin on tarvettakaan...

Päätän jatkaa Forssaan asti aamukahville, siellä sitten kartan tutkintaa ja reitin täsmennystä. Huoltoasemista valitsen tällä kertaa ABC:n, koska tarvitsen muonavarastojen täydennystä ja ensimmäisen päivän pysähdyspaikka Karkkilan Shell ei tarpeitani tyydyttänyt vaikkakin mukava kahvipaikka olikin.

Vajaan parin tunnin lenkin jälkeen (mihin muuten sisältyi yksi pitkä tietyömaa) saavun huoltsikalle ja nautin päivän pyöräilijän lounaan: iso kahvi, muna-anjovisleipä ja iso suklaaleivos. Itse en matkalla pystynyt raskaita ja lämpimiä lounaita vetämään, koska pelkäsin niiden turruttavan matkanteon - siispä tuo edellemainittu kolmikko kävi lounaastani. Kaupasta sitten muuta särvintä, vesitäydennys ja eteenpäin.

Pyysin ruisleipää paikallisleipomosta, antoi sydämenmuotoisen!
Tätä hyvää leipää söin vielä pari päivää myöhemminkin, hyvä hankinta!
Huoltoasemalla oli pari muutakin retkipyöräilijää hieman urheilullisemmalla varustuksella tosin, mutta en heitä kahviosta lopulta bongannut. Kartantutkimisen tuloksena päätin jatkaa vielä parikymmentä kilometriä Humppilan ohi, jonka jälkeen pääsen pienemmälle tielle kohti Punkalaidunta. Välittömästi pienelle tiellä päästyäni alkaa päivän parhaat olosuhteet: aurinko alkaa paistamaan, tie on kaunista ja tarpeeksi hyväkuntoista, liikennettä on vain hyvin vähän ja ympärillä olevat maisemat ovat inspiroivia. Mahtavaa! Ilmankos nopeuskin kasvaa kakkostien vastaavasta ja matka Punkalaitumelle menee jouhevasti. Perille päästyäni otetaan vielä vilaus karttaan, tottahan tuota vielä jaksaa Sastamalaan leirintäalueelle, alkaa ukko olemaan pikkuhiljaa suihkua vailla...

Punkalaitumen Essolta limukkapullo paikallisten traktorimiesten ihmetellessä ihonmyötäisiä ajohousuja ja kirkkaan sinistä ajopaitaa ja matka jatkuu. Eivät kehdanneet kysyä oudon vaatetuksen syytä :) Tuota limukan merkitystä pitkillä matkoilla ei voi mitenkään vähätellä - tälläkin sokeriliemellä poljettiin lievästi väsyneenä ne viimeiset kilometrit hymyssä suin (no, ainakin päällisin puolin) perille asti.

Pyykki kuivumassa, aurinko paistoi lämpimästi ja kylmä olut
odottaa terassilla. Mukava päätös mukavalle matkapäivälle!


Leirintäalueella telttapaikka auringosta, pyykkikone pyörimään, saunaakin tarjottiin alehintaa mutta kymppiä pidin vielä vähän turhan isona summana tähän hätään. Sen sijaan kävin uimassa kylmähkössä vedessä pikaisesti ja tyytyväisenä suihkuun. Illalla vielä kohtuuhintainen olut ennen sulkemisaikaa ja puhelu vaimolle sekä tietenkin perusteelliset venyttelyt. Varsin tyytyväisenä nukahdin telttaan kymmenen jälkeen mainio matkapäivä takana leirintäalueen keittiössä valmistunut risotto vatsaa lämmittäen. Takana hyvät päiväkilometrit, edessä paraneva sää ja päämääräkin tuntuu olevan jo realistisen lähellä.

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti