maanantai 17. kesäkuuta 2013

Puolenvälin mietteitä

Omalta osaltani pyöräilyvuosi 2013 alkaa olemaan puolessa välissä. Tammikuun pakkasilla alkoi matkakirjanpito ja uuden touringpyörän etsintä. Lumien sulaessa kilometrejä alkoi taittumaan enenevissä määrin ja Konakin löytyi. Alkukesä on ollut vauhdikasta ja uusia pyöräilykokemuksia on karttunut paljon. Pian edessä on parin viikon Aasian matka, jonka aikana kilometrejä tuskin kertyy - korkeintaan pääsen riksan kyytiin jos sitäkään. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko vastaan paikallisia oluita tai normaalista poikkeavaa fillarikulttuuria. Jos näin, niin eiköhän niistä kuvareportaasia heinäkuun  puolella tule...

Toukokuussa tuli siis tehtyä Konalla testireissua Länsi-Uudellamaalla ja kilometrejä koko kuukaudelle kertyi vajaat viisisataa. Hieman tuli päiväkirjamerkintöjä luettua ja totesin että vuoden tavoitteet ovat hyvin tähtäimessä, kunhan saan kesäkuun alkuun vielä hyvin kilometrejä alle. Kelithän olivat mitä mainioimmat parin viikon ajan ja tulihan siinä poljettua. Hyötypyöräilijä kun pääosin olen, suuntasin ajokkini milloin frisbeegolfradalle, milloin kirjastoon tai kauppaan. Edellinen viikko menikin sitten maaseudulla, missä kolea keli ei houkuttanut pitkille matkoille. Muutama paikallisreissu tuli toki tehtyä.

Vuoden mittari näyttää nyt rapiaa 1400 kilometriä, joten aikataulussa ollaan. Ja jos heinäkuussa on tarkoitus tehdä sekä testireissu kakkonen (testiretki ykkönen tässä) että iso reissu Pohjanmaalle, niin kolmeen tonniin pääseminen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia jouluun mennessä. Kokemukset myös osoittavat, että elo- ja syyskuu ovat kelien ja motivaation puolesta loistavaa pyöräilyaikaa, joten hyvältä näyttää. 
Matkaa on vielä poljettavana... mutta pitkälle on päästykin!
Lisäksi mielen päällä on ollut pari asiaa:
  • Syksyllä/alkutalvella ostoslistalle on tulossa elämäni ensimmäinen maastopyörä. Inspiraatio moisen ostamiseen on kasvanut fillarifoorumia ja muita blogeja lukiessa ja aivan lähimaastosta löytyy ymmärtääkseni suosittuja polkuja. Samalla voi pistää Tunturin kierrätykseen, eiköhän tuo ole jo isäntäänsä aikansa palvellut. En jää kaipaamaan mutta ei sitä huonoksikaan voi kutsua. Uskollisesti vei minut töihin reilun kolmen vuoden ajan!
  • On myös kasvanut ajatus siitä, mihin suuntaan haluan pyöräilyharrastustani viedä tulevaisuudessa. Kilometrien ylöskirjaaminen näin orjallisesti tuntuu välillä vähän turhauttavalta, joten ensi vuonna voisi pyöräillä vaan pyöräilyn ilosta. Välillä kuun lopun häämöttäessä iskee mielen päälle kutina tyyliin "vielä tämä satanen täyteen". Kyllähän polkiessa aina mukavaa on, mutta aina ei pääkoppa ole aluksi mukana. Onkin pitänyt välillä "huijata" itseä lenkille. Mittaria en ole vielä ainakaan ostamassa, sillä ajan usealla pyörällä viikottain (esimerkiksi tässä kuussa kolmella).
  • Olutharrastus kokee yllättävän laskusuhtanteen näin kesällä. Järkihän sanoo, että asian pitäisi olla päinvastoin, mutta minulla se menee jotenkin nurinkurisesti. Kyllähän olut sinänsä maistuu, mutta ei houkuttele samalla tavalla kuin syksyn pimenevässä illassa, talven pakkasilla tai kevään hurmassa. Huomasinkin juuri, etten ole käynyt vielä yhdelläkään terassilla tälle kesälle! Jos oluesta vielä aktiivisesti bloggaan, niin syksymmällä sitten - kenties toisen blogin merkeissä. Harrastus saattaa myös jäädä taka-alalle, ken tietää.
Joka tapauksessa seuraava päivitys on paikallaan vasta heinäkuussa, siihen asti pitäkää pyörät pyörimässä ja hanat auki!

JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti